вторник, 25 февруари 2014 г.

Има ли неизвестни в сложната математика, с която се пребориха общинарите?

       В проектобюджета на Общината са заложени близо 50 000 лв. (44 700, ако трябва да бъдем точни) за асфалтиране на ул. „Гурко”- улицата на самия вход на ромската махала. 29 700 лв. целева субсидия и 15 000 лв. собствени средства, т.е. средства на Общината.
      Там живеят около 6-7 семейства, но забележете - там живее и общ. съветник Васко Петров. Пари за най- използваните улици в центъра на града - няма! Отсечката, която води от ул. „Христо Ботев” към жп гарата и е една от най- използваните улици в Септември, която дава облика на града като централна част от инфраструктурата - за нея пари няма! За улица „Хр. Ботев” , за „Симеон Велики”, за другата, пред р-т „Секвоите”- пари няма!.
          Приоритет ли е асфалтирането на ул. „Гурко”? Или става въпрос за лоби? Това ле е правилното разпределение на средствата, заложени в бюджета?
       Не е ли по- целесъобразно и приоритетно асфалтирането на централните улици или на такива, които са по- гъсто населени? Там, където данъкоплатците са мнозинство и респективно, средствата, които постъпват от местните данъци и такси са повече.
        То малко идва като оная приказка”Вода газим, жадни ходим”. Плащаш данъци- кърпиш разбити коли. Знае ли човек- така може да се подпомага бранша на майсторите на коли. Няма лошо!  Лошото е, че по тези разбити улици минават майки с детски колички, постоянен трафик на автомобили и пешеходци, минават вашите деца!
      Уважаеми общински съветници... В проектобюджета, който ще се предложи за гласуване на 25.02.2014г. са предвидени и 200 000 лв. „загуби” на социалния патронаж!
      И тук възниква големият въпрос: Нормална ле е загуба в такъв размер? Как се управляват средствата и каква е политиката на предприятието, която води до такива загуби? Шокиращо е и неприемливо!Ако „богатата” ни община е решила да влага средства в „губещи”, то тогава нека вложи 200 000 лв и в днешната младеж- защото ще я загубим, така или иначе! Те ще крачат утре по големите и хубави улици на европейските столици.
      Защото на фона на „инфраструктурата”, която им предлагаме, на фона на културата, която се неглижира и социалния статус , едва ли малкият ни град е достатъчно приветливо място за живеене. Нашите и вашите деца, Уважаеми общински съветници. Не го забравяйте! Неизвестните май станаха много...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!