четвъртък, 10 април 2014 г.

Ателие „Великденски восъчни багри” в читалище „Култура – 1910г.” с. Ветрен дол

 Готовите яйца
С много настроение и вдъхновение малките любители на традицията рисуваха яйца по велинградската восъчна техника. Магдалена Гушкова грабна вниманието им не само с красиво изписаните яйца, но и с интересна легенда за началото на тази традиция. Удоволетворението за нас, организаторите от Гражданско сдружение „Загорово” идва, когато усещаме радостта и интереса на децата към миналото и желанието им да направят нещо традиционно, като изписването на великденски яйца по стара технология. Порадвайте се и вие на красотата сътворена от детските ръце!



 По време на работа


Най- старателната участничка

1 коментар:

  1. Адмирации за сдружение Загорово! Децата ни отдавна имат нужда някой да запали искрицата в детските очи, да събуди любовта им към българските традиции и обичаи. Благодарности на доброволците и с нетърпение очакваме подобни мероприятия. А на сдружението пожелавам много енергия и сили за още по-големи успехи в новите им начинания.

    ОтговорИзтриване

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!