петък, 11 април 2014 г.

„Тука има - тука нема”

Чл. 36 ал.1 т.1 от ЗМСМА (Закон за местното самоуправление и местната администрация) гласи: 

"Общинският съветник е длъжен да присъства на заседанията на Общинския съвет и на комисиите, в които е избран, и да участва в решаването на разглежданите въпроси. ал.2. При неизпълнение на задълженията по ал.1., т. 1 от възнаграждението на общинския съветник се удържат средства в размер, определен в правилника по чл.21.".

Последното решение на общинския съвет, №561:

2. Общинските съветници в Общински съвет – Септември получават възнаграждение в заседанията на Общинския съвет и неговите постоянни комисии - 70% от средната брутна заплата на общинска администрация за съответния месец.

2.1. За отсъствие от заседание на сесия на Общинския съвет, общинския съветник получава възнаграждение в размер на 30% по-малко от общото възнаграждение.

2.2. За отсъствие от заседание на постоянна комисия на Общинския съвет, общинския съветник получава възнаграждение в размер на 20% по- малко от общото възнаграждение.

Знаете ли, че:

От началото на годината присъстваме на всички редовни сесии на Общинския съвет. Съставът му рядко надвишава 17 човека. Дали общинските съветници си получават месечните възнаграждения в пълен размер?! Може ли някой от г-да съветниците да се припознае в случая- т.е. да е получил възнаграждение за „НЕПРИСЪСТВИЕ"? Петнадесет, седемнадесет и рядко деветнадесет присъствали, двама винаги се губят. То малко идва като играта „тука има, тука нема”, има ли ги, няма ли ги всички общински съветници?! Пари обаче няма, общината е в криза, има задължения и ще е много жалко, ако всички съветници от минипарламента получават пълния си размер месечни възнаграждения и то ПРИ ОТСЪСТВИЕ.

Не е достойно и не прави чест. Лош пример от обществени личности. Забравихме обаче, че това са държавни средства и могат да се усвояват несправедливо. Ще се припознае ли сам някой общински съветник със съхранени добродетели?

 „Тука има-тука нема”. Има 21 общински съветници - „нема” 21 общински съветници.

 „Нема” Достойнство!!!

2 коментара:

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!