петък, 4 септември 2015 г.

След прекъсване от 25 години, Карабунар отново има футболен отбор.

За да разберем повече за този дългоочакван момент за жителите на селото, се обръщаме към човека, който създаде и организира футболния клуб и който по ирония на съдбата не роден в Карабунар. Това е президентът на ФК „Карабунар” Иван Каменарски.
 - Как ви хрумна да направите футболен отбор?
 Това не е мое хрумване, а необходимост за всяко населено място, която трябваше да бъде забелязана от други хора. За мен е непонятно, как никой не го е направил толкова години. Вярно е, че това е свързано с много добра организация и намирането на средства, но това са преодолими трудности. Когато имаш желание и план за работа, а в моя случай и подкрепата на един страхотен екип от сдружение „Загорово“ нещата се случват много бързо. На 6 септември, след прекъсване от четвърт век, отбор на Карабунар ще играе отново във футболните първенства. Изказвам благодарност на всички жители от селото, които станаха съпричастни, както и на футболистите от старата генерация, които активно участват в започнатото. Радвам се, че местни фирми като „АПИД“ 2000 и „Вила Терес“, изявиха желание да помогнат на отбора.
- Какви са очакванията за сезона?
  В Карабунар има добри футболисти, но заради безхаберието в тази област те са ангажирани от други клубове. Интересно е, че тези момчета не само няма да могат да ни помогнат, но някои от тях ще играят срещу нас. Аз съм реалист и нашите цели през този сезон са да поставим основите. Много от момчетата в отбора ще играят за първи път на стадион. Това не е причина да се предаваме. Знам, че ще бъде трудно, знам, че ще има загуби, но и знам, че ще продължим напред и ще изградим отбора на Карабунар.
-  Ти не си родом от Карабунар, а се раздаваш за селото? Мина много време откакто живея тук и това е мястото, където ще остана. Както всички жители на Карабунар, така и аз се чувствам част от селото и имам интерес в него да се случват хубави неща. За да изграждаш, да помагаш, да постигаш добри резултати - не трябва да си родом от мястото, където живееш. Това е характер и ценностна система. А и аз отдавна се чувствам карабунарец- защото тук е моето бъдеще!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!