петък, 4 септември 2015 г.

Малкото село, в което се случват големи по дух неща

Клуб на „Загорово“ се откри официално в с. Бошуля с изложба на картини на местна художничка.
  Валентина Банева, родом от с. Бошуля, подреди 40 платна в новия клуб на Сдружение „Загорово“. Инициативата е на координаторката ни за Бошуля Гинка Балабанова. Уютната зала трудно побра многобройните гости, приятели и съмишленици на Сдружението.
    Лъчезарната Валентина Банева поздрави всички присъстващи и сподели, че там, където думите на писателя не стигат, художникът продължава с четка и ...сърце. „Какво е животът без хубава песен, книга, картина?!“, усмихнато попита художничката.
  „Горда съм, че откриваме клуба на „Загорово“ с тази изложба на бошулско момиче“, сподели Гинче Балабанова.
  Това е второ събитие за село Бошуля. Местни и гости наскоро се насладиха на Първи фестивал на традициите – празник уникален и неповторим, защото в традициите е съхранено българското, там е кодирана идентичността на нацията, пазим ли своите традиции - ще опазим навеки и българския дух.
 
 Големи по дух неща се случват и в малките села, когато има сърцати хора, които да полагат основите на добри инициативи. А съмишлениците и членовете на „Загорово“ са част от едно голямо сърце, което тупти и работи за хората!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Уважаеми гости, в случай, че не разполагате с Google профил, от падащото меню изберете опцията "Анонимен", след което публикувайте коментара си. Друг вариант е също от падащото меню да изберете "Име и URL адрес", да посочите такива и тогава да коментирате. Благодарим ви и ви желаем приятни и интересни мигове в нашия блог!